Probleem: Verstopte badafvoer

Oorzaak: Verstopte badafvoer kan komen door haren rond de afvoer in uw badkuip. Dit is een zichtbaar probleem wat u in de meeste gevallen direct zult zien als dat de oorzaak is. Het kan ook zijn dat de afvoer die het water van uw bad na het leeglopen afvoert verstopt zit. In dat geval zult u niet direct aan uw afvoer knop/ingang kunnen zien wat het probleem is.

Vroeg tijdig herkennen:  Als uw bad langzamer dan normaal of niet doorloopt kunt u er van uitgaan dat er een rioolprobleem is.

Gevolg probleem:  Het water loopt niet of langzaam uit uw badkuip.

Oplossing: Zelf kunt u controleren of er haren of andere obstakels aan de rand(en) van de afvoer zitten waar het water inloopt als u het bad laat leeglopen. Kunt u niks vinden of helpt het onvoldoende kunt u het beste een rioleringbedrijf bellen. Zij zullen de buis kunnen ontstoppen als daar het probleem inzit. Ook als er problemen zijn met de beluchting van uw badafvoer riool kunnen zij in de meeste gevallen een passend advies geven hoe dat te voorkomen en of op te lossen is.

Voorkomen: Spoel geen vaste bestandsdelen door het riool en ook geen dikke massa’s van vloeibare middelen. Gebruik uw bad waarvoor deze bedoeld is ga dus geen dingen en beesten in uw badkuip afspoelen of schoonmaken. Bij beesten kunnen er erg veel haren vrijkomen die de afvoer beletten, wilt u dus perse uw beest in bad doen zorg dan dat u zoveel mogelijk haren, voordat u uw bad laat leeglopen, uit uw bad vist.