Probleem: Verstopte doucheafvoer

Oorzaak: Haren in uw doucheafvoer is het meest voorkomende oorzaak bij een verstopte douche afvoer.

Vroeg tijdig herkennen:  Het water van uw douche loopt minder snel weg dan normaal. Dit proces kan best een aantal weken duren voordat er een daadwerkelijke probleem is.

Gevolg probleem:  Het water van uw douche loopt niet meer of heel langzaam weg. Hierdoor zal uiteindelijk uw douche onderwater komen staan bij het douchen, wat lekkage en waterschade kan veroorzaken als het water op plaatsen stroomt waar de vloer niet waterdicht is.

Oplossing: Maak uw douche putje open, verwijder de haren doormiddel van een schroevendraaier of trek latex handschoenen aan en verwijder de haren met uw hand. Werkt dit niet dan kan het zijn dat er een verstopping in de buis zit, wat overigens maar zelden voorkomt! In dat geval kunt u het beste een rioolontstopping bedrijf bellen wat het probleem voor u kunt oplossen. Heeft u het probleem in meerdere afvoeren of is alles in huis wat met riool te maken heeft verstopt kijk dan op de pagina totale verstopping.
Een andere probleem kan zijn bij het niet goed weglopen van uw douche water is dat de beluchting van uw riolering niet klopt of niet goed functioneert. De meeste mensen zullen dit moeten laten onderzoeken door een gespecialiseerd bedrijf omdat dit probleem te complex en per situatie teveel kan verschillen om het hier te beschrijven.

Voorkomen: Door regelmatig de haren uit uw douche putje te verwijderen zoals hierboven staat omschreven houdt u de afvoer vrij om het water af te voeren. Dit voorkomt veel ongemakken op ongebruikelijke tijdstippen.