Probleem: Verstopte urinoir

Oorzaak: Het gebeurd regelmatig dat personeel van een bedrijf uit baldadigheid of met opzet, bijvoorbeeld als ze weten dat ze ontslagen worden of dat hun contract niet meer verlengt wordt, dingen door de urinoir spoelen. Dit kan wc papier zijn maar ook vreemde dingen die u totaal niet in de wc ruimte zult verwachten.

Een andere oorzaak die rioolontstoppingsbedrijven tegenkomen is dat de urinoir(s) aangesloten zitten op dezelfde rioolleiding dan bijvoorbeeld de toiletpot(ten). Het kan dan zijn dat er een verstopping zit in de toiletpot(ten) maar dat het daar nog niet zichtbaar is maar al wel zichtbaar is bij de urinoirs.

Vroeg tijdig herkennen:  Als de urinoir niet of slecht meer doorloopt kan dat een teken zijn van een opstakel in de urinoir.

Gevolg probleem:  De urinoirs zullen uiteindelijk helemaal niet meer doorlopen waardoor er een smerige situatie kan ontstaan als het personeel de urinoir(s) blijven gebruiken.

Oplossing: Haal een van de urinoirs die niet meer goed of helemaal niet meer doorloopt, van de muur af en hou deze boven een emmer of boven een spoelplaats. Laat een andere collega terwijl u de urinoir in de juiste positie houdt een emmer water door de urinoir lopen en controleer of de urinoir goed doorloopt. Als dat het geval is kunt u er van uitgaan dat het probleem in de leiding zit en de urinoir goed is. Loopt uw urinoir niet door kunt u met handschoenen aan controleren of u een opstakel in de bocht voelt zitten van de urinoirpot.

Bij een verstopte leiding kunt u deze eventueel nog met een veer, liefst machine bediend, doorveren. Belt u een rioolontstopping bedrijf dan zullen zij dit waarschijnlijk ook proberen.

Bij meerdere verstopte urinoirs en of toiletpotten kunt u het beste direct een rioolontstopping bedrijf bellen die voor u de leidingen kunnen reinigen.

Voorkomen: Maak uw personeel attent en bewust van de overlast die het geeft als zij de urinoir verkeerd gebruiken. Ook kunt u een rooster in de urinoir leggen zodat er geen dingen in de bocht kunnen vallen.

Bij het ontslaan van meerdere personeelsleden of bij problemen met het personeel is het aan te raden om regelmatig zelf te controleren of de urinoirs en toiletpotten nog doorlopen.